Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/zephyrgr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Este nevoie de Marketing in IT?

Este nevoie de Marketing in IT?

Banking 4.0. How to stay relevant in a disrupted world
iulie 13, 2018
IT-istii sunt „pasatori”
august 9, 2018
 

Romania este asociata cu un potential remarcabil – se scrie in presa, se vorbeste la conferinte. Valorificarea acestui potential se vede in mare masura in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi, in general in orasele mari ale tarii.

Industria IT este parte importanta a potentialului Romaniei. IT-ul romanesc poate face 10% din PIB si chiar mai mult.


De ce nu face inca IT-ul 10% din PIB?


Pericolul care sta in calea materializarii acestui potential nu este neaparat economia mondiala, razboiul comercial dintre super-puteri si nici chiar implementarea planului de guvernare in Romania. Pericolul vine din lipsa unui plan national de pregatire a specialistilor in IT.

Companiile din IT fac eforturi pentru a gasi talente si a le pregati pentru o cerere din ce in ce mai mare de software. Este nevoie de specialisti in Java, C#, ASP.NET, C++, ANSI C, PHP, Javascript, HTML, CSS, ABAP, SQL.

Contra-intuitiv, in ciuda cererii crescute pe care firmele de IT o au pentru produsele si serviciile lor, exista un alt aspect de care aceste firme trebuie sa aiba grija: marketing-ul.


Pana si IT-ul are nevoie de Marketing


Da, asa este, pana si IT-ul are nevoie de marketing si acesta este motivul pentru care, din Septembrie 2018, Scoala Informala de IT da startul la prima grupa de “Marketing Strategy for IT Companies” in campusul din Bucuresti.

Scoala Informala de IT a fost infiintata acum 5 ani ca o metoda alternativa de educatie, ca o sansa la un nou inceput pentru oamenii care doresc sa se reinventeze profesional si sa evolueze personal, sau sa ajunga la urmatorul nivel in cariera. Cursantii au parte de informatii tehnice, dar mai ales de o experienta aparte datorata metodelor alternative de predare, intr-un mix training – coaching – mentorat.

Scoala are 3000 absolventi la nivel national in 5 ani de la infiintare. 100 de mentori practicieni din cele mai mari 6 hub-uri IT din Romania predau Java, C#, ASP.NET, C++, ANSI C, PHP, Javascript, HTML, CSS, ABAP, SQL in campusurile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Craiova in cadrul celor 27 programe educationale livrate pe 3 niveluri de studiu: initiere / pregatire / specializare in IT.

Cea mai importanta cifra este insa aceasta: 80% grad de angajabilitate la nivel national pentru absolventii scolii.


Priveste inainte


Rolul unei scoli este de a se uita in permanenta inainte, nu doar la ce nevoi de educatie sunt acum. Din Septembrie 2018, in campusul din Bucuresti, Scoala Informala de IT priveste inainte si incepe primul curs de “Marketing Strategy for IT Companies” din portofoliul sau.

Acest program educational pune la dispozitia cursantilor toate uneltele necesare pentru a dezvolta o strategie de marketing solida, care ii va ajuta sa atinga audiente specifice. Sub indrumarea pas cu pas a practicienilor, cursantii vor trece prin cele 6 etape de proiectare, planificare si implementare a unei strategii de marketing: Corporate Values, Vision, Assess Current Situation Stage, Objectives, Create/Refine Strategy, Budget & Measurement.

Detalii despre acest curs sunt pe acest link.

Cei interesati de o sesiune demonstrativa gratuita de 2 ore, pe acest link, se pot inregistra pentru sesiunea programata marti, 7 august, de la ora 19:00, la Scoala Informala de IT, Cotroceni Business Center, Iuliu Maniu 7, corp A, scara 2, etaj 4, sala 1.