Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/zephyrgr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
IT-istii sunt "pasatori"

IT-istii sunt „pasatori”

Este nevoie de Marketing in IT?
august 1, 2018
Dictionar IT – API
august 12, 2018
 

Stateam de vorba prin 2002 cu Alexander "Alex" Fuhrmann, un roman plecat departe, umblat prin lume si intors acasa, despre faptul ca limba romana nu are acest cuvant, "pasator". Doar "nepasator". Ciudat lucru, nu-i asa? - imi spunea Alex si continua expozeul sau afirmand ca "nu exista vorbitor de limba romana care sa nu stie ce inseamna "nepasator". La fel, nu exista vorbitor de limba romana care sa stie ce inseamana cuvantul "pasator". Oare de ce nu exista in limba romana acest cuvant? Limbajul, zicea Alex, este oglinda sufletului neamului.

Eu cred ca limbajul a ramas un pic in urma. Fara a face un exercitiu statistic, eu cred ca pentru oamenii din IT ar trebui pus in dictionar cuvantul "pasator". Acest cuvant descrie o stare de spirit pe care am vazut-o la foarte multi oameni care activeaza intr-o industrie care poate ajuta Romania sa faca un salt calitativ substantial in ce mai scurt timp posibil.

Seara zilei de marti, 7 August, mi-a intarit si mai mult aceasta convingere. In acea seara am sustinut, alaturi de Elena Badea de la Valoria, o sesiune demonstrativa pentru cel mai nou curs din portofoliul Scolii Informale de IT, "Marketing Strategy for IT companies".

In sala au fost aproape numai oameni de marketing din IT, evident. In acea seara am stat de vorba din nou cu oameni "pasatori". Am simtit asta de la felul in care s-au prezentat, fiecare, unul cate unul. Am simtit asta de la felul in care au pus intrebari si de la felul in care au dat feed-back in formularele distibuite la finalul cursului.

Acestor oameni nu le este indiferent ce fac in firma. Sunt dornici sa contribuie prin activitatea de marketing la directia strategica a firmei, sa influenteze prin proiectele lor nu numai metricile de marketing, dar si rezultatele financiare cele mai detaliate.

Pentru oamenii de marketing din IT traseul este clar conturat in mintea lor. Pregatire si actiune. Acum. Oamenii din IT sunt "pasatori". Fata de firma lor, fata de cariera lor, fata de familia si fata de prietenii lor. Inrolarea intr-un curs de 80 de ore inseamna angajament si sacrificii. Insa, pentru acesti oameni, drumul este interesant. Iar tinta este inclusa in drum.

Sunt optimist. Am incredere. Astept cu nerabdare sa ma prezint in fata cursantilor, in toamna, alaturi de Elena Badea de la Valoria.

Pentru detalii privind cursul "Marketing Strategy for IT, click aici.